Asbestinventarisatie

Wij leveren niet alleen verplichte asbestattesten af 

Gaat u renoveren of bent u al aan het verbouwen en stoot u op verdachte materialen ? Wij komen bij u langs en voeren een quickscan uit of een grondige inspectie en inventarisatie van uw eigendom, al dan niet destructief naargelang uw keuze. Wij zijn ook sloopdeskundigen bij Tracimat en staan u bij wat betreft de oplijsting van (asbest-)verdachte materialen.

Indien gewenst voorzien wij u van een kostenraming wat betreft de eventuele asbestverwijdering van de aangetroffen toepassingen.

Op uw aanvraag nemen wij stalen, laten deze analyseren in het labo en nemen deze op in een gedetailleerde inventaris die u doorgestuurd wordt in PDF. Wij hanteren een concurrentieel en transparant uurtarief, zo hoeft u geen duurder asbestattest te laten opmaken met de nodige verplichte bijdragen tot gevolg.

Neem geen onnodige risico’s en laat u bijstaan door een expert.

Asbestbureau Aalst verzorgt asbestinventarisaties voor alle soorten woningen. Gaat u uw woning verkopen? Dan is het laten opmaken van een asbestinventaris sinds 23 november 2022 verplicht voor alle gebouwen ouder dan 2001.

Vanaf januari 2032 is een asbestinventarisatie verplicht voor iedere huiseigenaar. Onze asbestdeskundigen zorgen snel en veilig voor een correcte asbestinventaris in de omgeving van Aalst en daarbuiten. Wees proactief en maak snel een afspraak, zodat u alles op tijd geregeld hebt.

Vlaanderen asbestveilig

Plan vandaag nog uw afspraak in.

Bij ons steeds 2 inbegrepen stalen, zo bent u al meteen van de verplichtingen af

Wat is een asbestinventaris?

Een asbestinventaris is een overzicht van alle asbesthoudende materialen in uw huis. Een gecertificeerd asbestdeskundige komt bij u langs om deze op te maken. Wanneer een materiaal verdacht is nemen wij een staal af. Dit wordt dan onderzocht in het laboratorium. Hierbij wordt uw eigendom niet beschadigd.

Voor alle asbesthoudende materialen krijgt u een advies hoe u hiermee om moet gaan. Is het veilig om deze momenteel nog te laten zitten of moeten ze meteen worden verwijderd? Ook wordt uw woning beoordeeld op de asbestveiligheid. Hiervan krijgt u een certificaat van OVAM dat afhankelijk van de ernst van de situatie vijf tot tien jaar geldig is, behalve als er terug een vorm van overdracht is binnen deze periode.

Waarom is asbestinventarisatie belangrijk?

Asbest is een gevaarlijke stof die vroeger veel gebruikt werd in de bouwsector. Hierdoor is het in veel woningen gebouwd voor 2001 aanwezig. Wanneer u asbest beschadigt komen er kleine vezeltjes in de lucht.

Deze stofdeeltjes zijn zo klein dat we ze niet kunnen zien. Adem je deze voor enige tijd in? Dan heb je een verhoogde kans op longvlieskanker (MMP). Daarnaast kan hierdoor een stoflong (asbestose) of pleurale plaques ontstaan. Lees hier meer over de gevaren van asbest.

Een gezonde keuze voor uw toekomst

Sinds 1998 is het gebruik van asbesthoudende materialen in de bouwsector verboden. Toch ademen veel Vlamingen jaarlijks asbestdeeltjes in door de sterk verweerde dakleien en golfplaten nog aanwezig. Daarom moet heel Vlaanderen in 2040 asbestveilig zijn.

Laat een asbestinventarisatie opmaken en u weet hoe veilig uw leefomgeving is. Hiermee zorgt u goed voor uzelf en al uw geliefden. Kies voor uw gezondheid en die van de volgende generaties.

Vraag of prijsofferte? Contacteer ons geheel vrijblijvend.

Vertel ons wat u zoekt en wat we voor u kunnen doen.