Asbestattest laten opmaken

Gaat u uw woning verkopen? Sinds 23 november 2022 is een asbestattest verplicht bij de overdracht van een woning. Het gaat hierbij om alle woningen die gebouwd zijn voor 2001. Ook voor alle andere woningeigenaren is vanaf 1 januari 2032 een asbestattest verplicht.

Asbestbureau Aalst heeft gecertificeerde asbestdeskundigen in dienst die het asbestattest snel en deskundig voor u opmaken. Zorg dat u er op tijd bij bent en voorkom vertragingen in uw verkoopproces. Snelle én correcte afhandeling.

asbestattest laten opmaken

Wij verzorgen elk asbestattest

Wilt u een asbestattest in laten opmaken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gecertificeerd en werken met de nodige nauwkeurigheid. Hierdoor verzekeren wij u van een accurate asbestinventarisatie. Wij verzorgen elke asbestattest voor:

Vraag uw offerte aan en wij plannen dezelfde dag nog een afspraak in. Wij komen bij u langs om het asbestattest op te maken. Onze deskundige gaat op zoek naar asbesthoudende materialen.

We hoeven hiervoor geen plafonds of muren te beschadigen, echter nemen we bij vermoeden van asbest wel stalen af. Dit gebeurt met de nodige discretie op plaatsen die niet meteen zichtbaar zijn.Hierbij blijft de schade zo beperkt mogelijk.

Deze stalen worden in het laboratorium onderzocht op asbest. Het asbestattest voeren we uit volgens de richtlijnen van de OVAM. De asbestdeskundige stelt vervolgens een asbestcertificaat op.

Plan vandaag nog uw afspraak in.

Bij ons steeds 2 inbegrepen stalen, zo bent u al meteen van de verplichtingen af

Heeft u een asbestattest nodig?

Vanaf 2040 moet Vlaanderen asbestveilig zijn. Asbest is een gevaarlijke stof, die vroeger veel gebruikt werd. Het is in ruim 3500 bouwmaterialen verwerkt. Denk hierbij aan isolatiemateriaal, vensterbanken, radiatoren, pleisterwerk, gipsleidingen en nog veel meer.

Vanaf 1998 is het verboden om asbesthoudende materialen te gebruiken bij de bouw van een huis, echter werd er door de toenmalige regering toegestaan dat de stock van veel aannemers werd opgebruikt tot het jaar 2000. Veel woningen die voor die tijd gebouwd zijn bevatten gevaarlijke asbesthoudende stoffen. Om deze in kaart te brengen wordt het asbestattest verplicht.

Verplichting bij verkoop van woning (ook appartementen , commerciële en industriële panden, garageboxen)

Vanaf 23 november 2022 is het verplicht om een asbestattest te laten maken voor de overdracht van woningen in Aalst. Het gaat hierbij om alle woningen die gebouwd zijn voor 2001. Dit attest geeft aan hoe asbestveilig een woning is. Zo is de nieuwe bewoner goed geïnformeerd over eventuele gevaarlijke stoffen.

Verplichting algemeen
Bent u de eigenaar van een woning uit een risicobouwjaar? Ook dan moet u binnenkort actie ondernemen. Vanaf 2032 geldt deze verplichtingen namelijk voor alle eigenaren van een woning gebouwd voor 2001 in Vlaanderen.

Wat is een asbestattest?

Een asbestattest is een overzicht van alle asbesthoudende materialen in een huis. Deze wordt afgegeven door de OVAM. Het is een resultaat van de asbestinventarisatie van uw woning, die wordt afgenomen door een gecertificeerd asbestdeskundige. In het asbestattest vindt u:

Wanneer de asbesthoudende materialen verwijderd moeten worden, omdat ze een gevaar vormen voor de gezondheid, staat er ook een adviestermijn vermeld. Het attest heeft slechts een adviserende rol, u of de koper zijn voorlopig tot niets verplicht.

Een asbestattest is 10 jaar geldig, maar wanneer er losgebonden asbesthoudende materialen worden gevonden met een hoog risico bvb. een leiding met gipsisolatie in slechte staat, is dit slechts vijf jaar geldig of opnieuw bij elke nieuwe vorm van overdracht.

asbestattest nodig
asbestattest
Wat is het gevaar van asbest?

Het gevaar van asbest is groot. Wanneer de asbestdeeltjes vrijkomen kunnen deze zich gaan nestelen in de longen. Vele jaren later kan hierdoor longkanker ontstaan. Denk daarom aan uw naasten, kleinkinderen, buren en uzelf en laat een asbestattest in Aalst opmaken. Zo laat u met een gerust hart uw kinderen spelen in huis.

Doe het voor uw eigen gezondheid en die van anderen. Na het maken van een asbestattest bent u op de hoogte van de hoeveelheid asbest in uw huis, waarin het zit en hoe u hiermee om moet gaan. Dat is wel zo veilig en belangrijk voor de toekomst.

Vraag of prijsofferte? Contacteer ons geheel vrijblijvend.

Vertel ons wat u zoekt en wat we voor u kunnen doen.