Asbestattest nodig in Asse ?

Het verkrijgen van een asbestattest is een essentiële stap voor iedereen die een woning of gebouw wil verkopen, renoveren, of simpelweg de veiligheid van hun eigendom wil waarborgen.

Reggy is een gecertificeerde asbestdeskundige die al jaren actief is in en rondom Asse. Met zijn uitgebreide ervaring en expertise in het opstellen van asbestattesten, is hij de ideale keuze voor iedereen die een betrouwbare en snelle service zoekt.

Hij is al jaren de zaakvoerder van een erkend asbestbureau dat bekend staat om zijn professionaliteit, klantgerichtheid en grondige kennis van de regelgeving omtrent asbest. Hij heeft door de jaren heen +1000 klanten geholpen met het verkrijgen van een asbestattest en staat garant voor een vlotte en zorgvuldige aanpak.

reggy

Snel en efficiënt

Bij het aanvragen van een asbestattest wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld, zeker als je van plan bent om je woning te verkopen. Reggy begrijpt dit en staat bekend om zijn efficiënte aanpak. Hij komt snel langs om de inspectie uit te voeren en zorgt ervoor dat het asbestattest snel en correct wordt opgesteld.

Persoonlijke aanpak

Wat Reggy onderscheidt van veel andere asbestdeskundigen, is zijn persoonlijke aanpak. Hij neemt de tijd om alles uit te leggen en beantwoordt al je vragen. Of je nu meer wilt weten over het asbestattest, de kosten, of de te nemen stappen als er asbest wordt gevonden, Reggy staat voor je klaar en geeft steeds duidelijke adviezen.

Lokale specialist

Als je in Asse woont, is het prettig om te kunnen vertrouwen op een lokale specialist die de regio goed kent. Reggy is gevestigd in de buurt en heeft al vele klanten in Asse geholpen. Hij is vertrouwd met de specifieke bouwstijlen in de omgeving en weet precies waar hij op moet letten tijdens de inspectie.

Transparante prijzen

Reggy van Asbestbureau hanteert eerlijke en transparante prijzen voor zijn diensten. Je weet vooraf precies waar je aan toe bent en er zijn geen verborgen kosten. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht van de kosten van je asbestattest, zonder verrassingen achteraf.

Plan vandaag nog uw afspraak in.

Bij ons steeds 2 inbegrepen stalen, zo bent u al meteen van de verplichtingen af

Wat is een asbestattest ?

Een asbestattest is een officieel document dat aantoont of er al dan niet asbest aanwezig is in een gebouw. Dit attest wordt opgesteld na een grondige asbestinspectie, waarbij een gecertificeerde asbestdeskundige jouw pand inspecteert en vastlegt waar er asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Het is in Vlaanderen wettelijk verplicht om bij de verkoop van een woning die gebouwd is vóór 2001 een asbestattest voor te leggen.

Dit document is van groot belang, omdat het niet alleen een overzicht biedt van de huidige staat van het gebouw, maar ook aangeeft of er eventueel gevaarlijke situaties zijn waarbij asbest vrij kan komen. Het doel is om mensen bewust te maken van de aanwezigheid van asbest, zodat eventuele risico’s op gezondheidsproblemen kunnen worden vermeden.

Waarom is een asbestattest verplicht ?

De Vlaamse overheid heeft het asbestattest verplicht gesteld omdat asbest gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Hoewel asbest vroeger veel werd gebruikt in de bouwsector vanwege de isolerende en brandwerende eigenschappen, zijn de gezondheidsrisico’s nu algemeen bekend. Wanneer asbestvezels vrijkomen en worden ingeademd, kunnen ze ernstige ziekten veroorzaken, zoals longkanker en asbestose.

Om deze reden is het belangrijk om te weten of er in een woning of gebouw asbest aanwezig is, zeker wanneer deze ouder is dan 20 à 30 jaar. Door de verplichte asbestattesten bij verkoop kunnen kopers op de hoogte zijn van eventuele gevaren en de nodige stappen ondernemen om het asbest veilig te verwijderen of af te dekken.

asbestattest Asse
OVAM
Tracimat

Wat zeggen onze klanten over ons?

Wat gebeurt er als er asbest wordt gevonden?

Als tijdens de inspectie blijkt dat er asbest aanwezig is, hoeft dit niet altijd meteen verwijderd te worden. In veel gevallen kan het asbest veilig blijven zitten zolang het niet beschadigd is. Reggy zal je hierin adviseren en aangeven wat de beste aanpak is.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om het asbest te laten verwijderen door een erkend asbestverwijderingsbedrijf. Ook hierin kan Reggy je begeleiden en adviseren, zodat het proces veilig en volgens de regels verloopt.

Conclusie

Het verkrijgen van een asbestattest is een belangrijke stap bij de verkoop van je woning of gebouw. Met Reggy van Asbestbureau kies je voor een deskundige en betrouwbare partner die je snel en professioneel door dit proces begeleidt. Zijn jarenlange ervaring, persoonlijke aanpak en kennis van de lokale markt maken hem de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een asbestattest.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op om je asbestattest te verkrijgen. Zo kun je met een gerust hart verder met je verkoop!

Gratis offerte nodig? Contacteer ons geheel vrijblijvend.

Ontvang een vrijblijvende offerte binnen 24u.