Asbestattest verplicht voor woningen in Lede, gebouwd voor 2001

Asbest werd in het verleden veel gebruikt als bouwmateriaal vanwege zijn sterkte, hittebestendigheid en isolerende eigenschappen. Helaas werd later ontdekt dat blootstelling aan asbestvezels ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, waaronder asbestose, longkanker en mesothelioom.

Sinds 23 november 2022 is een asbestattest wettelijk verplicht bij de verkoop van woningen, appartementen, … die voor 2001 zijn gebouwd. Dit betekent dat je als verkoper verplicht bent om dit attest te laten opmaken voordat je je eigendom op de markt brengt maar ook als je deze eigendom wil schenken aan je nabestaanden.

Als koper wil je natuurlijk ook zeker weten dat het pand dat je overweegt asbestvrij is, of dat je op z’n minst weet waar er eventueel asbest aanwezig is.

asbestattest nodig Lede

Hoe kom je aan een asbestattest ?

Contact

Neem contact op met een gecertificeerd asbestdeskundige in Lede

Afspraak

Plan een afspraak voor een asbestinventarisatie van uw woning of gebouw

Inspectie

De deskundige voert een grondige inspectie uit en stelt een gedetailleerd rapport op

Attest

U ontvangt het officiƫle asbestattest en advies over eventuele vervolgstappen

Plan vandaag nog jouw afspraak in.

Bij ons steeds 2 inbegrepen stalen, zo ben je al meteen van de verplichtingen af

Waarom is een asbestattest zo belangrijk ?

Asbest is een gevaarlijke vezel die ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zoals longkanker en andere ademhalingsproblemen. Hoewel het gebruik van asbest al sinds 2001 verboden is, zijn veel oudere gebouwen in Lede nog steeds niet asbestvrij.

Een asbestattest brengt in kaart waar er eventueel nog asbest aanwezig is, zodat er gepaste maatregelen genomen kunnen worden om de veiligheid van bewoners te garanderen. Het beschermt dus de gezondheid van de nieuwe bewoners door hen te informeren over potentiĆ«le asbestrisico’s

Asbestbureau BV: uw garantie voor een betrouwbaar asbestattest in Lede

Door te kiezen voor ons, ben je verzekerd van een betrouwbaar en kwalitatief opgesteld asbestattest. Onze experts voeren steeds een grondige inspectie uit van uw woning en stellen nadien een gedetailleerd rapport op. Op basis van dit rapport wordt het asbestattest afgeleverd, dat voldoet aan alle wettelijke vereisten.

OVAM
Tracimat

Wacht niet langer met het aanvragen van een asbestattest

Als jouw woning of gebouw van voor 2001 is, wacht dan niet langer met het laten opmaken van een asbestattest. Het is niet alleen wettelijk verplicht, maar het is ook van levensbelang voor de gezondheid en veiligheid van jezelf en anderen. Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een asbestveilige omgeving.

Een asbestattest is van onschatbare waarde voor uw gezondheid, de veiligheid van anderen en de naleving van de wetgeving. Wacht niet langer en laat uw woning inspecteren door ons. U ontvangt steeds een gratis offerte binnen 24u!

Gratis offerte nodig? Contacteer ons geheel vrijblijvend.

Ontvang een vrijblijvende offerte binnen 24u.